سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مشاوره خانواده چیست؟

مشاوره خانواده رشته‌ای از درمان است که بر یافتن راه‌حل‌هایی برای چالش‌ها و پیچیدگی‌هایی که ممکن است در زندگی خانوادگی ایجاد شود متمرکز است. همچنین به نام ازدواج و خانواده درمانی (MFT)، پزشکان برای بهبود ارتباط بین اعضای خانواده و تنظیم پویایی بین اعضای خانواده که ممکن است منجر به اختلال در عملکرد شود، کار می کنند. اصطلاحات "مشاوره خانواده" و "خانواده درمانی" اغلب به صورت مترادف استفاده می شوند ، اما توجه به این نکته مهم است که مشاوره خانواده، مانند سایر اشکال مشاوره، ممکن است توسط برخی پزشکان به عنوان مدت زمان کوتاه تر و تمرکز بر راه حل ها بیشتر از خانواده درمانی تعریف شود. برای دریافت مشاوره از بهترین کلینیک روانشناسی در تهران اینجا کلیک کنید.

چگونه شروع شد

مشاوره خانواده در دهه 1950 و 1960 با کار روانپزشکان و نظریه پردازان سالوادور مینوچین، موری بوون و دیگران آغاز شد. مینوچین کار خود را به عنوان یک روانکاو آغاز کرد ، اما پس از کار با کودکان، از رشته فرایند محور به نفع رویکرد مبتنی بر نتیجه کنار رفت.

مینوچین می‌خواست خانواده‌ها را به‌عنوان یک واحد مورد خطاب قرار دهد، که رویکردهای درمانی فرد محور را تا به امروز به‌کار برد. علاوه بر این، او بر تغییرات عمل‌گرایانه‌ای که پزشک بالینی می‌تواند به خانواده‌ها کمک کند، بر خلاف تمرکز صرف بر منشأ مسائل خانواده، تأکید کرد.

روش ها و روش ها چیست؟

مشاوره خانواده طی دهه‌ها تکامل یافته و توسعه یافته است و اکنون شیوه‌ها و روش‌هایی را از چندین مکتب درمانی شامل می‌شود:

سیستم درمانی خانواده: این روش که توسط Bowen پیشگام شده است، خانواده را به عنوان یک سیستم پیچیده و به هم پیوسته تجسم می کند و به دنبال شناسایی و روشن کردن چگونگی تأثیر رفتار هر فرد در گروه خانوادگی بر سایر اعضا است.

خانواده درمانی ساختاری: این روش به بررسی قواعد و پویایی قدرت خانواده می پردازد. در خانواده درمانی ساختاری، درمانگر ممکن است بیشتر از سایر انواع درمان مشارکت داشته باشد و به سازماندهی مجدد ساختارهای خانواده برای بهبود احساس افراد در خانواده و ایجاد واحد منسجم تری کمک کند.

زوج‌درمانی شناختی رفتاری : با بکارگیری اصولی مشابه درمان شناختی رفتاری، این روش زوج‌ها را تشویق می‌کند تا الگوهای رفتاری را که باعث ناراحتی آنها یا شریک زندگی‌شان در رابطه می‌شود، شناسایی و نام‌گذاری کنند و پزشک مهارت‌هایی را برای کمک به مقابله و تغییر این الگوها آموزش دهد. 1

 

مشاوره زوجین و ازدواج: این رویکرد بر مشکلات روابط متمرکز است. درمانگران معمولاً با هر دو طرف به طور همزمان ملاقات می کنند تا چالش های پیش روی آنها و اختلاف نظرهایی که ممکن است داشته باشند را شناسایی کنند و به زوج کمک کنند راه حل های بهتری برای نحوه برقراری ارتباط پیدا کنند، راه حل های قابل قبول دوجانبه را پیدا کنند و به عنوان یک تیم کار کنند.